Pileća supa sa rezancima
Sastojci:
piletina
šargarepa
celer
paškanat
glavica crnog luka
so
biber
kocka za supu (pileća)
suvi začin
Priprema:
U šerpu sipati vodu i staviti meso, šargarepu, celer i paškanat. Glavicu crnog luka oljuštiti, zapeći na ringli, po malo sa obe strane, i dodati u vodu za kuvanje. Na pola kuvanja izvaditi luk, da se ne bi raspao (luk se stavlja zbog arome). Meso izvaditi na kraju i iseckati. Iseckano meso vratiti u supu. A deo se može iskoristiti i za pilav. Dodati so, biber, kocku za supu i suvi začin.
Skloniti sa vatre i staviti rezanca. Vratiti na ringlu koji minut da se rezanca skuvaju.
Na kraju dodati peršun.
piletina
šargarepa
celer
paškanat
glavica crnog luka
so
biber
kocka za supu (pileća)
suvi začin
Priprema:
U šerpu sipati vodu i staviti meso, šargarepu, celer i paškanat. Glavicu crnog luka oljuštiti, zapeći na ringli, po malo sa obe strane, i dodati u vodu za kuvanje. Na pola kuvanja izvaditi luk, da se ne bi raspao (luk se stavlja zbog arome). Meso izvaditi na kraju i iseckati. Iseckano meso vratiti u supu. A deo se može iskoristiti i za pilav. Dodati so, biber, kocku za supu i suvi začin.
Skloniti sa vatre i staviti rezanca. Vratiti na ringlu koji minut da se rezanca skuvaju.
Na kraju dodati peršun.
Коментари
Постави коментар