Bečka Šnicla

Sastojci:
teleće šnicle (file)
brašno (meko)
3 jaja
prezle (mrvica)
mleko
so
biber
ulje

Priprema:
Šnicle pokriti celofanom i nežno izlupati sa svih strana podjednako, posoliti i neka odstoje nekoliko minuta.
U jedan tanjir staviti brašno (može se začiniti).
U drugi razmutiti jaja.
Treći tanjir staviti mrvice.
Uvaljati šnicle u brašno (potrebno je celu sniclu prekriti brašnom), zatim provući kroz jaja. Na kraju uvaljati u prezlu, cela snicla da bude prekrivena prezlom. Otresti malo šnicle nakon ovoga. Odmah staviti u tiganj sa dosta zagrejanog ulja (dubina ulju u tiganju da bude i do par centimetara, da snicla pliva u ulju). Stalnim pomeranjem tiganja pržiti šnicle.
Najbolje je meso okretati sa dve viljuške. Kada je gotovo izvaditi na ubrus da se ocedi višak ulja.

Коментари

Популарни постови