Grčka Pita Sa Spanaćem

Sastojci:
pakovanje lisnatog testa
1.5 kg. spanaća
2 glavice crnog luka
4 čena belog luka
200 gr. fete
3 jajeta
5 kašika pavlake za kuvanje
muskatni oraščić
maslinovo ulje
susam
so
biber


Priprema:
Polovinu lisnatog testa razvaljati tanko oklagijom, pa staviti u pleh (obložiti i dno i ivice pleha). Odozgo staviti papir za pečenje, pa preko pasulj ili pirinač ( da testo ne nadođe). Peći na 200 C 10-ak minuta.
Crn i beli luk sitno iseckati, pa pržiti na ulju. Dodati spanać, krčkati minut, pa skloniti sa vatre. Fetu iseći na kockice. Spanać ocediti, dodati sir, dva jaja, pavlaku i začine.
Smesu rasporediti preko prve kore, odozgo staviti drugu koru, premazati jajetom, posuti susamom, pa vratiti u rernu na 10-ak minuta.

Коментари

Популарни постови