Hleb Sa Maslacem 🍞
Sastojci:
Mleko 1 dl
Šećer 2 kašicice
So 2 kašičice
Sirće 1 kašika
Ulje 1dl
Prašak za pecivo
Kvasac 1 kesica
Jogurt 50 ml
Voda 1dl
Jaje 1
Brašno 500 gr
Maslac 50 gr
Susam
Priprema:
U toplo mleko dodati kvasac i dve kašičice šećera,ostaviti da se kvasac aktivira. Dodati jogurt i vodu i sve promešati. Dodati jaje i so i 200 gr brašna. Sve promešati i dodati kašiku sirćeta i kašičicu praška za pecivo. Na kraju dodati ulje i ostatak brašna i zamesiti testo. Testo treba da bude lepljivo. Ostaviti da naraste oko 40 minuta.
Naraslo testo podeliti u 6 loptica i ostaviti da odstoje 15 min. Na površinu staviti brasno i maslac i oblikovati loptice i premazivati ih maslacem.
Spojiti ih, staviti u tepsiju i prekriti. Ostaviti da hleb odstoji jos pola sata. Premazati ga maslacem i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200° oko 30 min.
Mleko 1 dl
Šećer 2 kašicice
So 2 kašičice
Sirće 1 kašika
Ulje 1dl
Prašak za pecivo
Kvasac 1 kesica
Jogurt 50 ml
Voda 1dl
Jaje 1
Brašno 500 gr
Maslac 50 gr
Susam
Priprema:
U toplo mleko dodati kvasac i dve kašičice šećera,ostaviti da se kvasac aktivira. Dodati jogurt i vodu i sve promešati. Dodati jaje i so i 200 gr brašna. Sve promešati i dodati kašiku sirćeta i kašičicu praška za pecivo. Na kraju dodati ulje i ostatak brašna i zamesiti testo. Testo treba da bude lepljivo. Ostaviti da naraste oko 40 minuta.
Naraslo testo podeliti u 6 loptica i ostaviti da odstoje 15 min. Na površinu staviti brasno i maslac i oblikovati loptice i premazivati ih maslacem.
Spojiti ih, staviti u tepsiju i prekriti. Ostaviti da hleb odstoji jos pola sata. Premazati ga maslacem i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200° oko 30 min.
Коментари
Постави коментар