Makaroni sa sirom
Sastojci:
Makaroni 500 gr
Sir 300-350gr
Kisela pavlaka 150 ml
mleko 50 ml
Jaja 4 komada
Priprema:
Makarone kuvati u ključaloj vodi oko 10 minuta. Kada su kuvani ocediti ih i nasuti u tepsiju koja je premazana sa malo ulja.
U jednu posudu viljuškom isitniti sir, dodati jaja, pavlaku i malo mleka,sve izmešati i dodati malo soli.
Sir je obično slan pa je potrebno voditi računa koliko ćete soli dodati. Ovu smesu sipati preko makarona i sve lagano promešati tako da se sir ravnomerno rasporedi. Rernu zagrejati na 200 C i peći makarone oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
Inače moram naglasit da je ovo omiljeno Bradino jelo koje nema konkurenciju, medjutim jedinstven ukus ovog jela spoznao je tek kada je pripremljeno sa starim pljevaljskim sirom. I ako to nikada nije priznao vjerujte mi na reč. Prijatno!
Makaroni 500 gr
Sir 300-350gr
Kisela pavlaka 150 ml
mleko 50 ml
Jaja 4 komada
Priprema:
Makarone kuvati u ključaloj vodi oko 10 minuta. Kada su kuvani ocediti ih i nasuti u tepsiju koja je premazana sa malo ulja.
U jednu posudu viljuškom isitniti sir, dodati jaja, pavlaku i malo mleka,sve izmešati i dodati malo soli.
Sir je obično slan pa je potrebno voditi računa koliko ćete soli dodati. Ovu smesu sipati preko makarona i sve lagano promešati tako da se sir ravnomerno rasporedi. Rernu zagrejati na 200 C i peći makarone oko 20 minuta, tj. dok ne porumene.
Inače moram naglasit da je ovo omiljeno Bradino jelo koje nema konkurenciju, medjutim jedinstven ukus ovog jela spoznao je tek kada je pripremljeno sa starim pljevaljskim sirom. I ako to nikada nije priznao vjerujte mi na reč. Prijatno!
Коментари
Постави коментар