Pasterizovani Krastavčići
Sastojci:
3 l. vode
100 gr. soli
350 gr. šećera
1 l. alkoholnog sirćeta
crni luk
šargarepa
biber u zrnu
mirođija
Priprema:
Vodu, so i šećer pomešati u šerpu i staviti da provri. Kada se skine sa šporeta, sipati alkoholno sirće.
U svaku teglu iseći po kolut crnog luka, 5-6 kolutova šargarepe, 4-5 zrna bibera i mirođiju. Poređati krastavčiće.
Kada se voda ohladi naliti u tegle.Tegle dobro zatvoriti zdravim poklopcima.
PASTERIZOVANJE:
Na dno šerpe staviti krpu i poređati tegle. Nasuti hladnu vodu da se tegle potope. Šerpa mora biti dovoljno duboka (dublja od visine tegle). Od trenutka kada voda provri 15-20 minuta pasterizovati.
100 gr. soli
350 gr. šećera
1 l. alkoholnog sirćeta
crni luk
šargarepa
biber u zrnu
mirođija
Priprema:
Vodu, so i šećer pomešati u šerpu i staviti da provri. Kada se skine sa šporeta, sipati alkoholno sirće.
U svaku teglu iseći po kolut crnog luka, 5-6 kolutova šargarepe, 4-5 zrna bibera i mirođiju. Poređati krastavčiće.
Kada se voda ohladi naliti u tegle.Tegle dobro zatvoriti zdravim poklopcima.
PASTERIZOVANJE:
Na dno šerpe staviti krpu i poređati tegle. Nasuti hladnu vodu da se tegle potope. Šerpa mora biti dovoljno duboka (dublja od visine tegle). Od trenutka kada voda provri 15-20 minuta pasterizovati.
Коментари
Постави коментар