PIlav Sa Batacima

Sastojci:
Bataci 2 komada
Pirinac 250 gr
Crni luk 1 glavica
Praziluk
Šargarepa 2 manje
Suvi začin
Biber
Čili u prahu
So






Priprema:
Na malo ulja propziti luk,prziluk i šargarepu.
Pirinač prethodno ostaviti da nadođe u vodi,tu vodu prosuti,zatim ga oprati i sipati u posudu u kojoj dinstamo povrće. 
Dodati vode da prekrije pirinac i kuvati ga 7-8 minuta.U pirinač dodati začine.Skinuti ga sa vatre i sipati u uljem premazanu posudu za pečenje.
Batake je porebno posebno kuvati nekih 15 minuta. Kada je pirinač gotov batake malo začiniti po ukusu  i staviti preko pirinca. Peći oko pola sata, dok pirinač ne upije svu vodu i ne zapeče se. 
Prijatno!

Коментари

Популарни постови