Punjene Tikvice Sa Piletinom
Sastojci:
4 tikvice
250 gr. pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
kockica maslaca
brašno
3-4 dl. mleko
trapist
so
biber
Priprema:
Tikvice iseći na pola (dužno) i izdubiti kašikom. Pileće belo meso sitno iseckati na kockice i propržiti. Proprženo meso izvaditi. U istom ulju dinstati iseckan crni luk na tihoj vatri. Na pola dinstanja dodati smesu koju smo prethodno izdubili iz tikvica. Kada je skoro gotovo vratiti meso, začiniti po želji i dinstati još koji minut.
Izdubljene tikvice poredjati u posudu za rernu, zatim puniti tikvice sa mesom i preliti bešamelom. Poklopiti ili staviti foliju preko. Pri kraju pečenja narendati trapist i skinuti foliju.
*Bešamel: U tiganju istopiti kockicu maslaca, staviti kašiku brašna i sjediniti smesu. Vatru smanjiti na najmanje, dodavati po vrlo malo mleka i mešati bez prestanka.
4 tikvice
250 gr. pilećeg belog mesa
1 glavica crnog luka
kockica maslaca
brašno
3-4 dl. mleko
trapist
so
biber
Priprema:
Tikvice iseći na pola (dužno) i izdubiti kašikom. Pileće belo meso sitno iseckati na kockice i propržiti. Proprženo meso izvaditi. U istom ulju dinstati iseckan crni luk na tihoj vatri. Na pola dinstanja dodati smesu koju smo prethodno izdubili iz tikvica. Kada je skoro gotovo vratiti meso, začiniti po želji i dinstati još koji minut.
Izdubljene tikvice poredjati u posudu za rernu, zatim puniti tikvice sa mesom i preliti bešamelom. Poklopiti ili staviti foliju preko. Pri kraju pečenja narendati trapist i skinuti foliju.
*Bešamel: U tiganju istopiti kockicu maslaca, staviti kašiku brašna i sjediniti smesu. Vatru smanjiti na najmanje, dodavati po vrlo malo mleka i mešati bez prestanka.
Коментари
Постави коментар