Rižoto Sa Morskim Plodovima I Povrćem

Sastojci:
Morski plodovi 300 gr
Pirinač 300 gr 
Šampinjoni 150 gr
Crvena paprika
Paprika
Ljuta paprika
Tikvica
Patlidzan 1/2
Crni luk
Šargrepa
Majčina dušica
Suvi začin
Bosiok
Biber
Peršun
Beli luk
Margarin



Priprema:
Luk i šargarepu propržiti na malo ulja. Zatim dodati ostalo povrće i dinstati. Na kraju dodati šampinjone.
U povrće sipati oko pola litra vode. Začiniti.
Kada proključa dodati pirinač koji smo prethodno držali u vodi i oprali. Krčkati sve zajeno pet minuta.
Morske plodove dobro oprati pod mlazom tople vode i dodati ih jelu. Krčkati još pet minuta.
Na kraju dodati sitno seckan peršun i beli luk. Dodati  i jednu kockicu margarina.
Rižoto poklopiti i ostaviti da stoji 15 minuta,a zatim servirati.







Коментари

Популарни постови