Rol Viršle

Sastojci:
Mleko 300 ml
Jaje
Žumace
Ulje 100 ml
Brašno 400-500 gr
Šećer 1 kašičica
So 1 kašičica
Viršle 6-7 pakovanja (srednje veličine)
Susam
Kvasac 1 kesica




Priprema:
Kvasac sipati u malo mleka, dodati kašičicu šećera i kašiku brašna. Kada kvasac naraste dodati ulje, jedno jaje, so, brašno  i zamesiti glato testo.
Testo ostaviti da naraste.
Gotovo testo izručiti na površinu posutu brašnom i razvući ga.
Iseći testo na trake i motati oko viršli.
Gotove rol viršlice redati u pleh i ostaviti da odstoje još 20-ak  minuta. Pre pečenja rol viršle premazati žumancetom pomešanim sa kašikom mleka i posuti susamom.
Peći na 220 C oko 20 minuta.

Коментари

Популарни постови