Ruske Loptice (ćufte)
Sastojci:
za ćufte:
500 gr. mlevenog mesa
1 jaje
1 kašičica soli
2 kašike prezli
50 ml. mleka
ulje
za sos:
1 glavica crnog luka
400 gr. šampinjona
100 gr. kiselih krastavčića
1 kašika brašna
1 kašika senfa
400 ml. pavlake za kuvanje
150 gr. kačkavalja
Priprema:
Pomešati sve sastojke za ćufte. Od smese formirati loptice, pa ih ostaviti u frižideru sat vremena. Ispržiti ih na vrelom ulju samo da dobiju boju.
U masnoći u kojoj su pržene ćufte izdinstati luk, dodati šampinjone isečene na lsitiće i dinstati dok ne puste vodu. Zatim dodati seckane krastavčiće, senf, brašno, promešati, dodati pavlaku i ostaviti da se krčka koji minut. Dodati ćufte i sve presuti u vatrostalnu.
Preko izrendati kačkavalj i peći na 200C.
Služiti uz palentu ili pire krompir.
za ćufte:
500 gr. mlevenog mesa
1 jaje
1 kašičica soli
2 kašike prezli
50 ml. mleka
ulje
za sos:
1 glavica crnog luka
400 gr. šampinjona
100 gr. kiselih krastavčića
1 kašika brašna
1 kašika senfa
400 ml. pavlake za kuvanje
150 gr. kačkavalja
Priprema:
Pomešati sve sastojke za ćufte. Od smese formirati loptice, pa ih ostaviti u frižideru sat vremena. Ispržiti ih na vrelom ulju samo da dobiju boju.
U masnoći u kojoj su pržene ćufte izdinstati luk, dodati šampinjone isečene na lsitiće i dinstati dok ne puste vodu. Zatim dodati seckane krastavčiće, senf, brašno, promešati, dodati pavlaku i ostaviti da se krčka koji minut. Dodati ćufte i sve presuti u vatrostalnu.
Preko izrendati kačkavalj i peći na 200C.
Služiti uz palentu ili pire krompir.
Коментари
Постави коментар