Supa Od Knedli

Sastojci:
piletina
šargarepa
celer
paškanat
glavica crnog luka
so
biber
kocka za supu (pileća)
suvi začin
kašika masti
1 jaje
griz

Priprema:
U šerpu sipati vodu i staviti meso, šargarepu, celer i paškanat. Glavicu crnog luka oljuštiti, zapeći na ringli, po malo sa obe strane, i dodati u vodu za kuvanje. Na pola kuvanja izvaditi luk, da se ne bi raspao (luk se stavlja zbog arome). Na kraju izvaditi meso. Kuvano meso se može iskoristiti i za pilav. Dodati so, biber, kocku za supu i suvi začin.
Knedle: Umutiti kašiku masti i jedno jaje. U to dodati griz (napraviti srednju gustinu - da može lepo da se odvaja kašikom). Malom kašičicom zahvatati smesu za knedle i stavljati u supu. Kuvati dok ne budu meke, ali voditi računa da se ne raspadnu.
Na kraju staviti peršun.


Коментари

Популарни постови