Supa Od Knedli
Sastojci:
piletina
šargarepa
celer
paškanat
glavica crnog luka
so
biber
kocka za supu (pileća)
suvi začin
kašika masti
1 jaje
griz
Priprema:
U šerpu sipati vodu i staviti meso, šargarepu, celer i paškanat. Glavicu crnog luka oljuštiti, zapeći na ringli, po malo sa obe strane, i dodati u vodu za kuvanje. Na pola kuvanja izvaditi luk, da se ne bi raspao (luk se stavlja zbog arome). Na kraju izvaditi meso. Kuvano meso se može iskoristiti i za pilav. Dodati so, biber, kocku za supu i suvi začin.
Knedle: Umutiti kašiku masti i jedno jaje. U to dodati griz (napraviti srednju gustinu - da može lepo da se odvaja kašikom). Malom kašičicom zahvatati smesu za knedle i stavljati u supu. Kuvati dok ne budu meke, ali voditi računa da se ne raspadnu.
Na kraju staviti peršun.
piletina
šargarepa
celer
paškanat
glavica crnog luka
so
biber
kocka za supu (pileća)
suvi začin
kašika masti
1 jaje
griz
Priprema:
U šerpu sipati vodu i staviti meso, šargarepu, celer i paškanat. Glavicu crnog luka oljuštiti, zapeći na ringli, po malo sa obe strane, i dodati u vodu za kuvanje. Na pola kuvanja izvaditi luk, da se ne bi raspao (luk se stavlja zbog arome). Na kraju izvaditi meso. Kuvano meso se može iskoristiti i za pilav. Dodati so, biber, kocku za supu i suvi začin.
Knedle: Umutiti kašiku masti i jedno jaje. U to dodati griz (napraviti srednju gustinu - da može lepo da se odvaja kašikom). Malom kašičicom zahvatati smesu za knedle i stavljati u supu. Kuvati dok ne budu meke, ali voditi računa da se ne raspadnu.
Na kraju staviti peršun.
Коментари
Постави коментар