Grašak Sa Piletinom

Sastojci:
Grašak 500 gr
Pileći file 300 gr
Žuta paprika 1/2
Crvena paprika 1/2
Ljuta paprika 1/2
Šargarepa 1 komad
Paradajz 1 komad
Crni luk 1 komad
Beli luk 2-3 čena
Suvi začin
Biber
Čili u prahu



Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk i šargarepu.  Kada luk i šargarepa omekšaju dadati pileći file isečen na kockice i dinstati. Nakon toga dodati sitno seckanu papriku i kratko dinstati.
Sve začiniti po želji i nakon toga dodati grašak. Sipati oko 400-500 ml mlake vode i kuvati.
Ukoliko je potrebno još začiniti.
Kada je grašak gotovo skuvan dodati jedan izrendan paradajz pomešan sa 2-3 čena sitno seckanog belog luka. Ostaviti da se kuva još nekoliko minuta.
Prijatno!

Коментари

Популарни постови