Piletina Sa Pršutom I Sirom
Sastojci:
Pileći file 250-300 gr,
Pršuta 100 gr
Trapist 100 gr
Belo vino 100 ml
Pavlaka za kuvanje 150 ml
Priprema:
Pileći file blago istanjiti i pržiti na malo ulja. Kada se meso kratko proprzi sa obe strane, skloniti sa šporeta i na svako parče piletine staviti tanko isečen list pršute, a preko pršute tanko isečen list sira.
Vratiti meso na šporet i kada sir počne da se topi sipati belo vino. Kada vino počne da isparava dodati pavlaku za kuvanje i krčkati dok se sos zgusne.
Jelo nije potrebno dodatno začiniti jer je pršut dovoljno slan.
Servirati uz prilog po želji.
Prijatno!

Pršuta 100 gr
Trapist 100 gr
Belo vino 100 ml
Pavlaka za kuvanje 150 ml
Priprema:
Pileći file blago istanjiti i pržiti na malo ulja. Kada se meso kratko proprzi sa obe strane, skloniti sa šporeta i na svako parče piletine staviti tanko isečen list pršute, a preko pršute tanko isečen list sira.
Vratiti meso na šporet i kada sir počne da se topi sipati belo vino. Kada vino počne da isparava dodati pavlaku za kuvanje i krčkati dok se sos zgusne.
Jelo nije potrebno dodatno začiniti jer je pršut dovoljno slan.
Servirati uz prilog po želji.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар