Podvarak
Sastojci:
meso po želji (svinjetina)
glavica kiselog kupusa
2-3 glavice crnog luka
2 kašike masti
biber u zrnu
lovorov list
so
Priprema:
Prvo ispržiti meso po želji. Zatim, propržiti sitno seckan crni luk na dve kašike masti, dodati kupus iseckan na tanke trakice. Sve ovo propržiti oko pola sata na tihoj vatri, uz često mešanje. Na kraju dodati biber u zrnu, lovorov list i posoliti po ukusu.
Kada je gotovo preručiti u posudu koju ćemo staviti u rernu, dodati meso i izmešati.
Peći oko 1,5 h na 220 C, dok kupus omekša. Ne mešati tokom pečenja i poklopiti ili prekriti folijom.
meso po želji (svinjetina)
glavica kiselog kupusa
2-3 glavice crnog luka
2 kašike masti
biber u zrnu
lovorov list
so
Priprema:
Prvo ispržiti meso po želji. Zatim, propržiti sitno seckan crni luk na dve kašike masti, dodati kupus iseckan na tanke trakice. Sve ovo propržiti oko pola sata na tihoj vatri, uz često mešanje. Na kraju dodati biber u zrnu, lovorov list i posoliti po ukusu.
Kada je gotovo preručiti u posudu koju ćemo staviti u rernu, dodati meso i izmešati.
Peći oko 1,5 h na 220 C, dok kupus omekša. Ne mešati tokom pečenja i poklopiti ili prekriti folijom.
Коментари
Постави коментар