Pileća Supa Sa Brokolijem

Sastojci:
piletina
šargarepa
celer
paškanat
glavica crnog luka
brokoli
so
biber
kocka za supu (pileća)
suvi začin

Priprema:
U šerpu sipati vodu i staviti meso, šargarepu, celer i paškanat. Glavicu crnog luka oljuštiti, zapeći na ringli, po malo sa obe strane, i dodati u vodu za kuvanje. Na pola kuvanja izvaditi luk, da se ne bi raspao (luk se stavlja zbog arome). Takodje, na pola kuvanja, da bi ostao čitav, dodati brokoli iskidan na manje ružice. Meso izvaditi na kraju i iseckati. Iseckano meso vratiti u supu. A  može se iskoristiti i za pilav. Dodati so, biber, kocku za supu i suvi začin.
Skloniti sa vatre i staviti rezanca. Vratiti na ringlu koji minut da se rezanca skuvaju.
Na kraju dodati peršun.

Коментари

Популарни постови