Ćufte u Paradajz Sosu

Sastojci:
Mleveno meso 300 gr
Jaja 2 komada
Ulje 100 ml
Brašno 1 kašika
Crni lik 2 manje glavice
Beli luk 2-3 čena
Prezle 2-3 kašike
So
Biber kašičica
Suvi začin 1 kašika
Prašak za pecivo 1/2 kesice
Voda 100 ml
Sos:
Ulje
Brašno 1 kašika
Sok od paradajza 300 ml
Peršun 1 kašičica
Voda 150 ml




Priprema:
U mleveno meso dodati dva jaja i oko 100 ml ulja i malo vode. Sitno iseckati dve manje glavice crnog luka i 2-3 čena belog luka i dodati ih u meso. U masu dodati brašno i prezle i začiniti. Na kraju smesi dodati pola praška za pecivo, sve izmešati da se sastojci sjedine, prekriti streč folijom i ostaviti u frizider.
Meso treba da bude u frizideru oko 1 sat.
Ugrejati ulje za przenje u dubljem tiganju, zatim smanjiti temperaturu i ćuftice uzimati supenom kašikom i spuštati ih u vrelo ulje.
Kratko propržti ćufte sa obe strane i vaditi ih na papirni ubrus da se ocedi višak masnoće. Ulje na kom su se pržile ćuftice ocediti i ostaviti tek toliko da pokrije dno tiganja.
Na tom ulju propržiti jednu kašiku brašna i dodati 300 ml soka od paradajza i oko 150 ml vode. Kada sos proključa ćuftice vratiti unutra i krčkati ih oko 10 minuta i na kraju dodati kašičicu peršuna. Poklopiti posudu i ostaviti oko 20 minuta da meso upije sos. Kao prilog možete servirati pire krompir.
Prijatno!

Коментари

Популарни постови