Knedle Sa Šljivama
Sastojci:
sveže šljive
šecer
0,5 l. voda
ulje
so
250 gr. griza
2 jaja
prezla
cimet
Priprema:
Svaku šljivu pripremiti tako što ćemo je raseći malo i puniti šečerom.
U 0.5 l. vode dodati šolju ulja, malo soli i da provri. U vodu dodati 250 gr. griza. Ohladiti. Dodati 2 jaja, jedno po jedno. Od smese uzimati po malo i tanjiti na vlažnom dlanu, stavljati šljive na sredinu i praviti loptice.
U malo dublju šerpu sipati vodu i staviti da se zagreje. Kada je voda vrela ubacivati knedle.
Knedle su gotove kada isplivaju na površinu. Tada ih treba odmah vaditi iz vode šupljom kašikom, da bi se cedile dok ih vadimo.
U tiganj pored propržiti ulje i šoljicu prezle, u to dodati jednu kesicu cimeta i veliku šolju šećera. U ovo valjati tek izvađene knedle.
*Najbolje je pre nego sto krenete sa kuvanjem knedli, spremiti smesu sa prezlom. Tako čim vadimo knedle iz vode valjamo u prezlu i redjamo na neku tacnu (ne stavljati jednu na drugu da ne izgube oblik).*
sveže šljive
šecer
0,5 l. voda
ulje
so
250 gr. griza
2 jaja
prezla
cimet
Priprema:
Svaku šljivu pripremiti tako što ćemo je raseći malo i puniti šečerom.
U 0.5 l. vode dodati šolju ulja, malo soli i da provri. U vodu dodati 250 gr. griza. Ohladiti. Dodati 2 jaja, jedno po jedno. Od smese uzimati po malo i tanjiti na vlažnom dlanu, stavljati šljive na sredinu i praviti loptice.
U malo dublju šerpu sipati vodu i staviti da se zagreje. Kada je voda vrela ubacivati knedle.
Knedle su gotove kada isplivaju na površinu. Tada ih treba odmah vaditi iz vode šupljom kašikom, da bi se cedile dok ih vadimo.
U tiganj pored propržiti ulje i šoljicu prezle, u to dodati jednu kesicu cimeta i veliku šolju šećera. U ovo valjati tek izvađene knedle.
*Najbolje je pre nego sto krenete sa kuvanjem knedli, spremiti smesu sa prezlom. Tako čim vadimo knedle iz vode valjamo u prezlu i redjamo na neku tacnu (ne stavljati jednu na drugu da ne izgube oblik).*
Коментари
Постави коментар