Kroasane Sa Šunkom i Trapistom

Sastojci:
4 jaja
20 gr. kvasca
1 šolja kiselog mleka
1 šolja mleka
brašno (po potrebi)
1 šoljica ulja
1 margarin



Priprema:
Zamesiti testo: rastopiti kvasac u mleku sa kašičicom šećera. Kada nadođe dodati brašno, ulje, 2 jaja, jedno žumance i kiselo mleko. Brašno staviti po potrebi da testo ne bude tvrdo.
Ostaviti testo da naraste.
Testo podeliti na 4 jednaka dela. Svaki deo podeliti na još 4 manja dela i sve delove razvući u veličine tanjira.
Premazivati istopljenim margarinom i stavljati jednu na drugu. Četvrtu ne mazati. Ovo ponavljati sa svim delovima. Dobiju se 4 testa, koja se razvlače i filuju.
Kroasane filovati šunkom i kockicom trapista (ili po želji).
Ostaviti malo da odstoje i narastu.
Premazati ih jajetom i posuti susamom.
Peći u rerni na 220°.

Коментари

Популарни постови