Ruža Hleb .🍞
Sastojci:
Brašno 450- 500 gr
Kvasac 1 kašika
Šećer 1 kašičica
Voda 200 ml
Kisela pavlaka 3-4 kašike
Ulje 100 ml
So 1 kašičica
Maslac 30 gr
Susam
Priprema:
Kvasac sipati u pola čase vode, dodati 1 kašičicu šećera i kašiku brašna i ostaviti da se aktivira oko 10-ak minuta.
Gotov kvasac sipati u vecu posudu, dodati kiselu pavlaku i ulje, zatim dodati brašno, jednu kašičicu soli i 200 ml tople vode. Izmešati da se sjedine sastojci, a zatim testo mesiti rukom otprilike 5-6 minuta.
Testo ostaviti na toplo mesto da naraste, to je nekih 45-50 minuta. Kada naraste testo premesiti i ostaviti da naraste drugi put. Tepsiju premazati maslacem i rukama od testa oblikovati loptice. Važno je da se izmedju loptica ostavi prostor kako bi narasle jos jedan put pre pečenja.
Potrebno je da u tepsiji odstoje jos 15 minuta.
Premazati ih otopljenim maslacem i posuti susamom. Peći 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°
Nije kao Bradin hleb ali ima svojih čari, jer kad je ispečen Brada ne moze da mu odoli. Prijatno!
Gotov kvasac sipati u vecu posudu, dodati kiselu pavlaku i ulje, zatim dodati brašno, jednu kašičicu soli i 200 ml tople vode. Izmešati da se sjedine sastojci, a zatim testo mesiti rukom otprilike 5-6 minuta.
Testo ostaviti na toplo mesto da naraste, to je nekih 45-50 minuta. Kada naraste testo premesiti i ostaviti da naraste drugi put. Tepsiju premazati maslacem i rukama od testa oblikovati loptice. Važno je da se izmedju loptica ostavi prostor kako bi narasle jos jedan put pre pečenja.
Potrebno je da u tepsiji odstoje jos 15 minuta.
Premazati ih otopljenim maslacem i posuti susamom. Peći 15-20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200°
Nije kao Bradin hleb ali ima svojih čari, jer kad je ispečen Brada ne moze da mu odoli. Prijatno!
Коментари
Постави коментар