Slana Oblanda
Sastojci:
1 velika oblanda
800 gr. fete
300 gr. majoneza
2 pavlake
800 gr. šunke-četvrtaste (isečene na listove)
100 gr. trapista
Priprema:
Fil: izgnječiti viljuskom fetu, zatim malo umutiti mikserom i dodavati po kašiku majoneza. To dobro umutiti.
Posebno viljuškom umutiti pavlaku.
Na svaku koru mazati fil, zatim red šunke, na šunku mazati umućenu pavlaku (ne mnogo, čisto da se kore lepe). Na zadnju koru se maže samo fil.
Oblande okretati tako da se maže šuplji deo, a zadnju koru okrenuti kontra (završava se sa gletkom stranom kore).
Radi dekoracije izrendati trapist na kraju.
Oblandu seći kao kolače i služiti kao hladno predjelo.
1 velika oblanda
800 gr. fete
300 gr. majoneza
2 pavlake
800 gr. šunke-četvrtaste (isečene na listove)
100 gr. trapista
Priprema:
Fil: izgnječiti viljuskom fetu, zatim malo umutiti mikserom i dodavati po kašiku majoneza. To dobro umutiti.
Posebno viljuškom umutiti pavlaku.
Na svaku koru mazati fil, zatim red šunke, na šunku mazati umućenu pavlaku (ne mnogo, čisto da se kore lepe). Na zadnju koru se maže samo fil.
Oblande okretati tako da se maže šuplji deo, a zadnju koru okrenuti kontra (završava se sa gletkom stranom kore).
Radi dekoracije izrendati trapist na kraju.
Oblandu seći kao kolače i služiti kao hladno predjelo.
Коментари
Постави коментар