Šnicle u Paradajz Sosu sa Pecenim Krompirićima
Sastojci:
Las kare 600 gr
Sok od paradajza 200 ml
Crni luk 1 veca glavica
Voda 100 ml
Slatka paprika 1 kašika
So
Biber
Vegeta
Čili u prahu
Beli luk
Suvi peršun
Maslinovo ulje 3-4 kašike
Maslac 30 gr
Mast 1 kašika
Mladi krompir 1kg-1,2 kg
Priprema:
Šnicle istanjiti, posoliti, staviti biber, dodati kašiku vegete i čili u prahu. Kratko ih propržiti sa obe strane i dodati kašiku crvene paprike razmućenu u 100 ml vode, zatim dodati glavicu crnog luka sečenog na rebarca i krčkati dok voda ne ispari uz povremeno okretanje šnicli. Na kraju dodati 200 ml soka od paradajza i krčkati dok se sos ne zgusne.
Krompiriće oprati i staviti u ključalu vodu da se kuvaju 5-6 minuta. Vodu ocediti i u krompir dodati 3-4 kašike maslinovog ulja, maslac, vegetu, biber i čili u prahu. Krompiriće staviti u tepsiju i peći oko 20 min na 200°. Kada je krompir skoro pečen dodati malo suvog peršuna i sitno seckan beli luk i vratiti u rernu još par minuta.
Las kare 600 gr
Sok od paradajza 200 ml
Crni luk 1 veca glavica
Voda 100 ml
Slatka paprika 1 kašika
So
Biber
Vegeta
Čili u prahu
Beli luk
Suvi peršun
Maslinovo ulje 3-4 kašike
Maslac 30 gr
Mast 1 kašika
Mladi krompir 1kg-1,2 kg
Priprema:
Šnicle istanjiti, posoliti, staviti biber, dodati kašiku vegete i čili u prahu. Kratko ih propržiti sa obe strane i dodati kašiku crvene paprike razmućenu u 100 ml vode, zatim dodati glavicu crnog luka sečenog na rebarca i krčkati dok voda ne ispari uz povremeno okretanje šnicli. Na kraju dodati 200 ml soka od paradajza i krčkati dok se sos ne zgusne.
Krompiriće oprati i staviti u ključalu vodu da se kuvaju 5-6 minuta. Vodu ocediti i u krompir dodati 3-4 kašike maslinovog ulja, maslac, vegetu, biber i čili u prahu. Krompiriće staviti u tepsiju i peći oko 20 min na 200°. Kada je krompir skoro pečen dodati malo suvog peršuna i sitno seckan beli luk i vratiti u rernu još par minuta.
Коментари
Постави коментар