Čokoladna Torta Sa Jagodama
Sastojci:
250 gr. svežih jagoda
kora:
kora:
300 gr. mlevene plazme
125 gr. maslaca
2 kašike meda
1 kašika kakaa
fil:
500 ml. slatke pavlake
200 gr. čokolade
listić želatina ili kesica
preliv:
150 ml. slatke pavlake
100 gr. čokolade
Priprema:
Kora: plazmu, maslac, med i kakao sastaviti i napraviti koru. Najblje je rukama napraviti koru u plehu što se vadi dno. Prethodno pleh obložiti folijom, da bi se posle lakse izvadila torta.
Fil: Umutiti slatku pavlaku, dodati istopljenu čokoladu i želatin (ako je kesica, želatin spremiti po uputstvu sa kesice).
Preko kore i okolo pleha ređati jagode presečene na pola. Kada se poređaju jagode staviti fil. Posebno istopiti slatku pavlaku i čokoladu i preliti preko fila. Tortu staviti par sati u frižider da odstoji.
Izvaditi iz pleha, prebaciti na tacnu i ukrasiti tortu po želji.
Коментари
Постави коментар