Bradin Hleb
Sastojci:
Voda 300 ml
Kvasac 1 kesica
Šećer 1 kašičica
So 1 kašičica
Maslinovo ulje 3 kašike
Brašno 500 gr ( ukoliko je potrebno dodati jos)
Namaz:
Maslinovo ulje
Beli luk 2-3 čena
Origano 1 kašičica
Bosiok 1 kašičica
Priprema:
Kvasac sipati u 50 ml tople vode, dodati kašičicu šećera i i kašiku brašna. Ostaviti kvasac da se aktivira. Kada kvasac naraste dodati 3 kašike maslinovog ulja. Kvasac sipati u brašno i dodati kašičicu soli. Zamesiti glatko testo. Prekriti testo i ostaviti da naraste do 40-50 minuta. Kada naraste testo podeliti na dva dela i oblikovati valjke. Hlebove staviti u vatrostanu posudu obloženu pek papirom, prekriti i ostaviti da narastu oko 30 min.
Origano i bosiok pomešati sa maslinovim uljen i dodati sitno iseckan beli luk. Hleb zaseći na nekoliko mesta i premazati. Peći u zagrejanoj rerni na 200° oko 30 minuta.
Voda 300 ml
Kvasac 1 kesica
Šećer 1 kašičica
So 1 kašičica
Maslinovo ulje 3 kašike
Brašno 500 gr ( ukoliko je potrebno dodati jos)
Namaz:
Maslinovo ulje
Beli luk 2-3 čena
Origano 1 kašičica
Bosiok 1 kašičica
Priprema:
Kvasac sipati u 50 ml tople vode, dodati kašičicu šećera i i kašiku brašna. Ostaviti kvasac da se aktivira. Kada kvasac naraste dodati 3 kašike maslinovog ulja. Kvasac sipati u brašno i dodati kašičicu soli. Zamesiti glatko testo. Prekriti testo i ostaviti da naraste do 40-50 minuta. Kada naraste testo podeliti na dva dela i oblikovati valjke. Hlebove staviti u vatrostanu posudu obloženu pek papirom, prekriti i ostaviti da narastu oko 30 min.
Origano i bosiok pomešati sa maslinovim uljen i dodati sitno iseckan beli luk. Hleb zaseći na nekoliko mesta i premazati. Peći u zagrejanoj rerni na 200° oko 30 minuta.
Коментари
Постави коментар