Domaća Pica
Sastojci:
Brašno 500gr
Kvasac 2 kašike
So 1 kašičica
Šećer 1 kašičica
Mleko 150 ml
Voda 150-200 ml
Ulje 100 ml
Brašno
Trapist
Kulen
Kuvana jaja
Kiseli krastavci
Origano
Priprema:
U kvasac sipati i malo vode i dodati kašičicu šećera. Ostaviti da naraste.
Kada naraste kvasac dodati u brasno, zatim dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti da naraste.
Gotovo testo staviti na površinu posutu brašnom i razvući. U podmazan pleh za pečenje staviti testo premazati malo kečapom, pa narendati trapista po želji,zatim dodati narendana kuvana jaja i kulen
. Ukoliko želite dodati jos kečapa i posuti origanom.
Peći dok testo ne porumeni. Na gotovu picu dodati isečene kisele krastavčiće. Prijatno!
Brašno 500gr
Kvasac 2 kašike
So 1 kašičica
Šećer 1 kašičica
Mleko 150 ml
Voda 150-200 ml
Ulje 100 ml
Brašno
Trapist
Kulen
Kuvana jaja
Kiseli krastavci
Origano
Priprema:
U kvasac sipati i malo vode i dodati kašičicu šećera. Ostaviti da naraste.
Kada naraste kvasac dodati u brasno, zatim dodati ostale sastojke i zamesiti testo. Ostaviti da naraste.
Gotovo testo staviti na površinu posutu brašnom i razvući. U podmazan pleh za pečenje staviti testo premazati malo kečapom, pa narendati trapista po želji,zatim dodati narendana kuvana jaja i kulen
. Ukoliko želite dodati jos kečapa i posuti origanom.
Peći dok testo ne porumeni. Na gotovu picu dodati isečene kisele krastavčiće. Prijatno!
Коментари
Постави коментар