Šnicle U Belom Vinu I Šampinjonima
Sastojci:
6 šnicli po izboru (na slici svinjski but)
1 glavica crnog luka
400 gr. šampinjona
1 dl. belog vina
brašno
so
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Šnicle usoliti, uvaljati u brašno sa obe strane i pržiti u zagrejanom maslinovom ulju. Kada su gotove izvaditi iz tiganja. Smanjiti vatru na najmanje i u ulje dodati iseckan crni luk. U dobro izdinstan luk dodati iseckane šampinjone, pojačati malo vatru, posoliti i pobiberiti. Kada šampinjoni puste vodu vrlo malo ih dinstati i dodati belo vino. Izmešati šampinjone i vino i vratiti šnicle u tiganj. Ostaviti da se dinsta dok ne ispari alkohol i dok se ne napravi sos. Tokom dinstanja okrenuti šnicle, da bi upile vino sa obe strane.
6 šnicli po izboru (na slici svinjski but)
1 glavica crnog luka
400 gr. šampinjona
1 dl. belog vina
brašno
so
biber
maslinovo ulje
Priprema:
Šnicle usoliti, uvaljati u brašno sa obe strane i pržiti u zagrejanom maslinovom ulju. Kada su gotove izvaditi iz tiganja. Smanjiti vatru na najmanje i u ulje dodati iseckan crni luk. U dobro izdinstan luk dodati iseckane šampinjone, pojačati malo vatru, posoliti i pobiberiti. Kada šampinjoni puste vodu vrlo malo ih dinstati i dodati belo vino. Izmešati šampinjone i vino i vratiti šnicle u tiganj. Ostaviti da se dinsta dok ne ispari alkohol i dok se ne napravi sos. Tokom dinstanja okrenuti šnicle, da bi upile vino sa obe strane.
Коментари
Постави коментар